top of page

POT POD NOGE
Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet

Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in Kinoateljem vabi na javni seminar, ki bo potekal v okviru čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji in je nemenjem študentom, ustvarjalcem in drugim profesionalcem v kulturi na začetku poklicne poti in vsem tistim, jih zanima delo kulturnega menedžerja.

Seminar bo v prvem delu udeležence opremil s koristnimi informacijami in praktičnimi napotki, ki jih potrebujejo, ko se podajajo na pot mednarodnega kulturnega povezovanja in sodelovanja. V drugem delu pa bo v ospredju profil kulturnega menedžerja. Z izkušenimi gosti se bomo pogovarjali o poklicu in profilu kulturnega menedžerja. Zanimali nas bodo izzivi, s katerimi se srečujejo na poti usposabljanja in pridobivanja potrebnega znanja ter veščin, katere vrednote in pristope postaviti kot vodilo na svoji karierni poti ter kako razvijajo in udejanjajo svoje ideje in vizije.

KDAJ? 21. oktober 2021, od 10.00 do 13.00

KJE? Xcenter, Delpinova ulica

ZA KOGA? Za študente, mlade ustvarjalce in kulturne producente, ki so že vpeti v delo v organizacijah s področja kulture ali so na začetku svoje karierne poti.

Organizatorji: Zavod Motovila v sodelovanju s partnerji – Center za kreativnost (MAO), Zavod Kinoatelje, Xcenter in z evropsko prestolnico kulture GO! 2025.

I. DEL: Priložnosti za mednarodno delovanje v kulturi 10:00 – 10:50

Uvodni pozdrav: Mateja Zorn, Kinoatelje

Prvi koraki za mednarodno sodelovanje (Ines Kežman, Motovila)

iPortunus (KulturaNova, Dea Vidović)

Q&A

II. DEL: Kako se začne kariera kulturnega menedžerja? Kdo je kulturni menedžer? 11:00 – 13.00

Moderiran pogovor z uvodno predstavitvijo.

Uvodna predstavitev: študija primera EPK Reka (Tanja Kalčić)

Gostje: Alma R. Selimović (Bunker), Tanja Kalčić (EPK Reka), Miha Černec (Staragara)

 

V ospredje bomo postavili profil kulturnega menedžerja, kako in kje začeti, kje pridobiti potrebne veščine in znanja, katere vrednote in pristope postaviti kot vodilo na svoji karierni poti.

Dogodek je del čezmejnega  filmskega  festivala Poklon viziji, ki poteka med 18. in 24. oktobrom v sedmih mestih – Gorica, Nova Gorica, Trst, Izola, Špeter, Videm in Ljubljana. V goriški Hiši filma bo letošnji prejemnik nagrade Darko Bratina,  direktor fotografije Peter Zeitlinger v sredo, 20. 10., vodil celodnevni masterclass. 

Dogodek bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku. Dogodek je brezplačen, zaželjena je predhodna prijava na: press@kinoatelje.it.

Pot pod noge je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo. 

 

Zavod Motovila in Kinoatelje sta člana konzorcija PRO KUS, ki se zavzema za prenos veščin in znanja ter profesionalizacijo v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Motovila_POP-UP-NG_Poklon-viziji_15okt2019 (10).jpg
bottom of page