top of page

DAMS - UNIVERSITÀ DI UDINE

Študenti filmske smeri DAMS Videmske Univerze predstavljajo dela, nastala pri predmetu Ustvarjanje avdiovizualne in multimedijske produkcije, ki sta ga vodila profesor Thomas Shèridan in profesorica Ludovica Fales, dela, nastala pri predmetu Film, animacija, strip in grafika ki ga je vodil profesor Marco Devetak in dela, nastala v sodelovanju z Digital Storytelling Lab, prav tako iz Videmske Univerze.

Kratki filmi, nastali pri predmetu Thomasa Shèridana in Ludovice Fales so morali slediti točno določenim smernicam za pripovedovanje zgodbe; od izključne uporabe arhivskih ali fotografskih posnetkov, do montaže, ki je izvedena v skladu s filmsko glasbo. Dela, nastala pri predmetu Marca Devetaka, so raziskovala številne možnosti, ki jih ponuja ustvarjanje animirane forme, s predelavo zasebnih tem in literarnih del. Sodelovanje z DSL je omogočilo ustvarjanje izrazito narativnih del, ki pa ohranjajo svoj eksperimentalni pristop in ne upoštevajo klasičnih pravil filmske dialektike.

Znotraj te sekcije lahko dojamete osebni in intimni pogled, ki ga je vsak študent namenil dnevnim dogodkom, zgodbam navadnih moških in žensk, njihovim sanjam in obžalovanjem.

1. AnimaMina (5:58)
2. Silenzio assordante (4:32)
3. Maine (6:04)
4. 1984 (3:07)
5. Orange (6:33)
6. PetroL (14:38)
7. Ostende Amoris (6:05)

1984-still.jpg
petrol.jpg
anima mina.jpg
bottom of page